2014. február 12., szerda

10 dolog, amit nem tudtál a Jóbarátokról

Még 2013 elején felröppent a hír, miszerint tervezik a Jóbarátok folytatását, de mára már biztossá vált, hogy nem lesz, legalábbis nem ugyanazokkal a színészekkel. Részben sajnálom, de részben jó, hogy a csúcson hagyták abba és nem rontják esetlegesen el, vagy rombolják le, amit eddig felépítettek. 
A sorozatnak vége, de én úgy gondoltam kiválogatok 10 érdekes tényt, amit kevesen tudnak a Jóbarátokról.

friends


















1. 
Chandler, Phoebe és Monica szerepére mást színészt kértek fel először. 
Chandlert a most a Két pasi meg egy kicsiben Alant alakító Jon Cryer játszotta volna, de ő elutasította, így jött a képbe Matthew Perry. Phoebe szerepére Ellen DeGeneres volt az első jelölt, de ő is elutasította a lehetőséget, mint Cryer, így Lisa Kudrow kapta a szerepet. 
Monica szerepére először Janeane Garofalo-t kérték fel, de ő is visszautasította, így az először Rachel szerepére felkért, de végül Monica szerepét eljátszó Courtne Cox kapta.

2. A készítők több cím közül választották ki a Jóbarátokat.
További ötlet volt a Friends Like Us (Barátok, mint mi), amivel már trailert is csináltak, az Across the Hall (A folyosó túloldalán), Insomnia Cafe (Insomnia kávézó), Once Upon a time in the West Village (Egyszer volt hol nem volt West Village-ben).

3. Bruce Willis ingyen játszott a sorozatban
Bruce Willis Ross barátnőjének az apját alakítja, aki később Rachel barátja lesz. Mint kiderült mind ezt ingyen tette, mivel 2000-ben a Bérgyilkos a szomszédom-ban együtt játszott Matthew Perry-vel, akivel egy fogadást kötött, a fogadás tétje pedig az volt, ha a film az első helyre kerül a premier hetén, akkor Willis ingyen játszik a Jóbarátokban.

4. Jennifer Aniston utálta Rachel haját
Jennifer Aniston utálta a mára már jellegzetessé vált Rachel frizurát, amit még a mai napig rengeteg nő visel, bár szerintem sem a legelőnyösebb hajviselet.

5. Gunther csak egy állandó statiszta lett volna a sorozatba
James Michael Tylor, aki Gunther-t játszotta a sorozatban, eredetileg nem kapott volna szerepet, csak azért került be mint statiszta, mivel ő tudta csak használni a kávéfőzőt. Mikor megkapta a szerepet még egy kávézóban dolgozott és a 4. évad végéig meg is tartotta munkáját.

6. A Jóbarátok főcímzenéjét a producerek írták

A sorozat főcímdalát az I'll be there for you-t, David Crane és Marta Kauffman, a sorozat két producere, együtt írták. A szám 8 hétig vezette a Billboard top 100-as listáját.
7. A sorozatnak eredetileg csak 4 főszereplője lett volna
A sorozatot először úgy tervezték, hogy 4 főszereplő legyen, ez a 4 Monica, Rachel, Joey és Ross lett volna. Phoebe és Chandler csak mellékszereplő lett volna.

8. Monicanak a barátja, később férje nem Chandler, hanem Joey lett volna
Eleinte az írók Monicanak nem Chandlert, hanem Joey-t szánták, de idő közben változtattak a forgatókönyvön.

9. Fizetésemelés
A sorozat első évadjában a 6 főszereplő fejenként 22.500 dollárt kapott epizódonként, ami az utolsó évadban 1 millió dollárra nőtt, ami kb. 225 millió forintot jelent. Ezzel mindannyian a legjobban fizetett 10 sorozatszínész között vannak.

10. Az utolsó epizód
Az utolsó részt 52 millió ember követte figyelemmel, amivel minden idők 4. legnézettebb évadzáró rész volt Amerikában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése